Remuc:in asentaminen Jollaan


Remuc:in asentaminen Jollaan


Uusi suomalainen älypuhelinalusta Sailfish tukee Android-sovellusten ajamista sellaisenaan Jolla-puhelimessa. Periaatteessa sovelluksen pitäisi toimia samalla tavalla kuin aidossa Android-puhelimessa. Tällä tavalla myös Remuc-sovelluksen saa käynnistymään Jollassa, kunhan hyväksyy muutamat puutteet.

VASTUUNVAPAUTUS: Embelin Oy julkaisee tämän ohjeen sellaisenaan, eikä vastaa millään muotoa sen oikeellisuudesta ja/tai toimivuudesta. Emme toistaiseksi tue Jollaa, emmekä anna minkäänlaista tuotetukea siihen liittyen. Vaikka Remuc nyt käynnistyy Jollassa, se ei välttämättä tee niin mahdollisten tulevien päivitysten jälkeen.

Asennus koostuu seuraavista vaiheista:

1. Asenna developer mode Jollaan

2. Lataa remuc.apk Jollaan täältä

3. Asenna remuc.apk (Settings >> System Settings >> Transfers)

Mikäli Remuc PLUS:

4. Asenna Aptoide (etsi “download aptoide apk” Jollan selaimella). Asenna paketti kuten kohdassa 3.

5. Käynnistä Aptoide ja asenna Google Maps sen avulla.

Mikä toimii?

– Laitetunnisteen (QR) luku kameralla, mikäli Jollaan on asennettu uusimmat ohjelmistopäivitykset. Voit myös syöttää laitetunnisteen käsin, mikäli QR-koodin luku kameralla ei onnistu.

– Ohjauskomennot

– Ajastukset

– Remuc PLUS:n GPS-paikannus, mutta osoitteen sijasta näytetään ainoastaan koordinaatit. Karttanäkymän saa toimimaan asentamalla Google Mapsin em. ohjeen mukaisesti.

Mikä ei toimi?

– Push-notifikaatiot, eli laitteen tila ei päivity automaattisesti sovellukseen sen ollessa esillä, vaan käyttäjän pitää päivittää päänäkymä manuaalisesti (paina pitkään laitteen kohdalla ja valitse ”Päivitä”). Näkymä päivittyy kuitenkin automaattisesti aina esille tullessa, eli esimerkiksi sovellusta käynnistettäessä tai kun taustalla ollut sovellus otetaan esiin.

– Edellisestä johtuen myöskään uusia käyttäjiä ei voi hyväksyä Jolla-puhelimella. Mikäli olet liittämässä Jolla-puhelinta Remuciin, jossa on jo käyttäjä, ei puhelin saa myöskään tietoa toisen käyttäjän tekemästä hyväksynnästä. Kun toinen käyttäjä on hyväksynyt Jolla-puhelimen käyttäjäksi, peruuta takaisin laitteen lisäys -näkymään ja yritä luoda yhteys uudelleen. Laitetunnistekoodia (QR) ei tarvitse kirjoittaa käsin uudelleen.

– SMS-käyttö