Usein kysytyt kysymykset

REMUC:n käyttö

Ostin käytetyn auton, jossa on REMUC valmiiksi asennettuna. Kuinka otan REMUC:n käyttöön?

REMUC tarvitsee toimiakseen SIM-kortin, jossa on datayhteys. Laitteessa voi olla vielä aiemman käyttäjän jäljiltä Embelin SIM-kortti, jonka käyttöaika (REMUC-3 PLUS: käyttömaksu) ei ole vielä erääntynyt. Tällöin riittää, että lataat puhelimeen REMUC-sovelluksen sovelluskaupasta ja yhdistät sovelluksen autosi REMUC:iin pikaoppaan ohjeiden mukaisesti.

Mikäli saat ilmoituksen, että laitteella on jo käyttäjä, katso kohta ”Vaihdoin puhelinta, enkä saa sovelluksella enää yhteyttä REMUC:iin!”.

Mikäli saat yhdistettyä sovelluksen REMUC:iin, mutta saat ilmotuksen käyttöajan tai käyttömaksun erääntymisestä, voit hankkia Embelin SIM-kortille lisää käyttöaikaa (tai maksaa REMUC-3 PLUS:n käyttömaksun) osoitteesta oma.remuc.fi.

Jos laitteessa (REMUC-2, REMUC-3) ei ole lainkaan SIM-korttia, voit hankkia siihen uuden kortin esim. verkkokaupastamme. katso kohta ”Tarvitseeko REMUC oman SIM-kortin?”.

Olen myymässä autoani, jossa on REMUC. Kuinka minun tulee toimia?

 • Mikäli olet luonut Oma REMUC:iin tilin (kirjaudut sähköpostiosoitteella), tulee laite irroittaa tilistä. Kirjaudu Oma REMUC:iin, klikkaa ”Tili” ja valitse ”Laitteet” -listasta se laite, jonka olet myynyt. Paina laitteen kohdalla olevaa valikkonappia ja valitse ”Irroita tilistä”. Tämän jälkeen voit edelleen kirjautua tiliin ja näet edelleen mahdolliset ajopäiväkirjamerkinnät siltä ajalta, kun omistit auton.
 • Mikäli et ole luonut erikseen Oma REMUC-tiliä, kirjaudu Oma REMUC:iin ja poista Asetukset-sivulta sähköpostiosoitteesi.

Vapauta tämän jälkeen REMUC seuraavan omistajan käyttöön poistamalla REMUC-paritus mobiilisovelluksesta (Menu -> ”Poista laite”).
Mikäli REMUC:issa on Embelin SIM-kortti, ei sille tarvitse tehdä mitään. Kortit ovat Embelin Oy:n nimissä, eikä käyttäjää ole mitenkään sidottu siihen.
Oma SIM-kortti kuitenkin kannattaa poistaa laitteesta.
Auton uutta omistajaa kannattaa informoida REMUC:ista.

Uuden käyttäjän hyväksyntä/laitteen uudelleenkäynnistys?

Yhdistettäessä uutta puhelinta REMUC:n käyttäjäksi tilanteessa, jossa laitteella on jo aiempia käyttäjiä, kysytään toisen mobiilikäyttäjän hyväksyntää. Tämän hyväksynnän voi tehdä myös käynnistämällä REMUC:n uudelleen pitämällä käyttöpainiketta pohjassa 10 sekuntia.

Mitä eroa on REMUC-2:lla, REMUC-3:lla ja REMUC-3 PLUS:lla?

REMUC-2:

REMUC-2:ssa ei ole GPS:ää, poislukien erillinen PLUS-optio. Vanhemmissa malleissa on sisäinen GSM-antenni.

REMUC-3:

 • REMUC-3:ssa on aina GPS.
 • Ulkoinen GSM-antenni.

REMUC-3 PLUS:

Katso myös: www.remuc.fi/plus

 • REMUC:n uusin, päivitetty versio.
 • REMUC-3 PLUS toimii käyttömaksulla, joka sisältää käytön lähes koko Euroopassa samalla kiinteällä hinnalla (47,40 €/vuosi).
 • REMUC-3 PLUS on suoraan käyttövalmis, erillistä aktivointia ei tarvita.
 • SIM-kortti on sidottu laitteeseen, eikä sitä tule vaihtaa.
 • Käyttömaksuun sidottu, jatkettu takuu.
 • Nopeampi tiedonvälitys laitteelle

Remuc-3:n ja REMUC-3 PLUS:n erottaa parhaiten SIM-luukun päällä olevasta tarrasta:

Oma REMUC:n salasana on hukassa tai sitä ei ole määritelty

Oma REMUC:n kirjautumiseen käytetään aiemmasta poiketen joko mobiilisovellusta (salasanaa ei tarvita) tai aiemmin luotua REMUC-tiliä. Laitetunnuksella tai aiemmin tehdyllä tunnus-/salasanayhdistelmällä ei enää voi kirjautua.

Mobiilisovelluksella kirjautuminen:

 1. Käynnistä mobiilisovellus.
 2. Klikkaa etusivulla valintaa ”Kirjaudu Oma REMUC:iin”.
 3. Voit kirjautua suoraan mobiililaitteen selaimella klikkaamalla avautuvan näkymän ”oma.remuc.fi”-linkkiä TAI menemällä tietokoneen selaimella osoitteeseen oma.remuc.fi, klikkaamalla linkkiä ”Kirjaudu mobiilisovelluksella” ja syöttämällä mobiilisovelluksessa näkyvän kertakäyttöisen kirjautumisnumeron.

REMUC-tilin salasanan nollaaminen:

 1. Mene selaimella osoitteeseen oma.remuc.fi
 2. Klikkaa ”Kirjaudu REMUC-tiliin”.
 3. Klikkaa ”Unohditko salasanan?”
 4. Toimi ruudun ohjeiden mukaisesti.

SIM-asiat

Tarvitseeko REMUC oman SIM-kortin?

REMUC-2/REMUC-3: Kaikissa REMUC-3 -toimituksissa on esiasennettuna Elisan verkossa toimiva Embelin SIM, joka sisältää 2kk käyttöaikaa. Käytetyssä autossa voi olla joko aiemman asiakkaan vaihtama kortti tai alkuperäinen toimitettu kortti.

REMUC-3 PLUS: Kaikissa REMUC-3 PLUS -laitteissa on SIM-kortti, jonka käyttö sisältyy REMUC-3 PLUS:n käyttömaksuun. Kortti toimii lähes koko Euroopassa (www.remuc.fi/plus).

REMUC tarvitsee SIM-kortin toimiakseen. Liittymässä tulee olla datayhteys kiinteällä kuukausimaksulla, nopeudeksi riittää esim. 256kbps. Pelkkä SMS-liittymä ei siis normaaliin käyttöön riitä. Emme suosittele Prepaid-korttien käyttämistä, emmekä myöskään anna tuotetukea Prepaid-korttien aktivointiin tai käyttöön liittyen. SIM-kortin koko yleisin käytössä oleva (25x15mm). Verkkokaupastamme voi tilata edellämainittuja Embelin SIM-kortteja.

Mikäli vaihdat REMUC-3 PLUS:n mukana tulleen kortin johonkin toiseen, pitää REMUC-3 PLUS:n käyttömaksu tästä huolimatta maksaa.

Voinko käyttää prepaid-korttia REMUC:n kanssa?

Emme suosittele Prepaid-korttien käyttämistä REMUC:in kanssa niiden moninaisten käyttöönottorituaalien, sekä vaihtevien datapalveluiden ja -kustannusten takia. Emme anna tuotetukea Prepaid-kortteihin liittyen. Mikäli kuitenkin haluat käyttää Prepaid-korttia, varmista kortin datayhteyden toimivuus älypuhelimella. Se, että puhelin menee verkkoon, ei vielä takaa, että data tai puhelut toimivat.

Kuinka uusin REMUC-3 PLUS:n käyttömaksun?

REMUC-3 PLUS:n käyttömaksun voit maksaa Oma REMUC -palvelussa (http://oma.remuc.fi). Käyttöajan voi uusia verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla, sekä PayPal- ja PayTrail-palveluilla.

Kuinka hankin lisäaikaa Embelin SIM-kortille?

Embelinin toimittamalle SIM-kortille voidaan ostaa käyttöaikaa 12kk erissä Oma Remuc-etusivun ”Osta käyttöaikaa Embelin SIM-kortille”-painikkeesta. Lisäaikaa voi ostaa verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla, sekä PayPal- ja PayTrail-palveluilla.

Embelin SIM-kortin käyttöaika loppui ja se on nyt suljettu! Mitä teen?

Lähtökohtaisesti käyttöaika/käyttömaksu tulee maksaa _ennen_ eräätymistä, jolloin välttää uudelleenaktivointimaksun.
Jos Embelin SIM-kortille ei hankita lisää käyttöaikaa sen loppumisen jälkeen, suljetaan kortti. Kortti tulee tällöin joko vaihtaa tai uudelleenaktivoida Oma Remuc-palvelussa. Uudelleenaktivoinnista peritään erillinen korvaus (37,20 €).

Yhteensopivuus

Toimiiko REMUC Webaston/Eberspächerin kanssa?

Remuc toimii kaikkien Eberspächerin ja Webaston jänniteohjattujen mallien sekä Webaston väyläohjatun (WBUS) EVO-mallin kanssa.

Tarvitaanko REMUC:n lisäksi mitään muita laitteita (esim. Telestart, Webcontrol, jne.)?

Tyypillisesti ei tarvita. Webaston tapauksessa Remuc kytketään suoraan Webaston omaan johtosarjaan. Eberspächerin ollessa kyseessä kaapelisarja kytketään lämmittimen omiin liittimiin. Asennuksissa voi olla ajoneuvokohtaisia eroja ja ajoneuvokohtaisia sovitinyksikkötarpeita.

Toimiiko REMUC Volvon / Skodan / jonkun muun auton tehdasasenteisen lämmittimen kanssa?

Todennäköisesti toimii. Valitettavasti emme voi ylläpitää vedenpitävää yhteensopivuuslistaa, sillä valmistajien käyttämät lämmittimet ja niiden kytkennät saattavat vaihdella vuosimallienkin välilä suuresti. Asiaa kannattaa tiedustella asentajaltasi.

Sovellukset

Mitä eroa on Webasto ThermoConnect:illa ja REMUC:illa?

Webasto ThermoConnect on Webaston myymä lämmitinohjain, joka vastaa ominaisuuksiltaan REMUC:ia. REMUC:n ja ThermoConnect:in sovellukset eivät ole keskenään yhteensopivia, vaan REMUC:ia ohjataan REMUC:n mobiilisovelluksella ja ThermoConnect:ia Webasto ThermoConnect-sovelluksella.

Voiko REMUC:ia ohjata useammalla puhelimella samanaikaisesti?

Kyllä voi.

Onko puhelimelleni saatavilla REMUC:n mobiilisovellusta?

REMUC-sovellus on saatavilla kaikille Android-puhelimille, sekä Apple iPhone/iPadeille. Windows Phone ei ole enää tuettujen listalla. Webasto ThermoConnect:ille Windows Phone-sovellusta ei ole lainkaan saatavilla.

Vaihdoin puhelinta, enkä saa sovelluksella enää yhteyttä REMUC:iin!

Aiempi puhelimesi on edelleen paritettuna REMUC:n käyttäjäksi ja uusia puhelimia paritettaessa odotetaan aikaisemmalta puhelimelta hyväksyntää käyttäjän lisäämiselle. Mikäli aiempi puhelin ei enää ole saatavilla, voidaan hyväksyntä hoitaa jollakin seuraavista tavoista:

 • Voit hyväksyä uuden käyttäjän pitämällä autossa olevaa käyttöpainiketta pohjassa 10 sekuntia.
 • Voit poistaa kaikki vanhat paritukset Oma Remuc:ista: ”Asetukset” > ”Paritetut mobiililaitteet” > ”Poista paritetut mobiililaitteet”.
 • Voit poistaa kaikki vanhat käyttäjät tekemällä tehdasasetusten palautuksen.